Jan Smit slotact op Marker havenfeesten

Jan Smit slotact op Marker havenfeesten

Steppen tegen de wind in en in de regen. De weergoden waren de Markers twee jaar geleden bij de Step en Run door Marken niet gunstig gezind.

Palingroken, een sportmiddag en de kerkdienst op zondagochtend. Het zijn onderdelen die tijdens de Marker havenfeesten ieder jaar op
de agenda staan. Maar de organisatie van het evenement, de Marker Evenementen Stichting (MES), verzint ook steeds iets nieuws. Dit jaar is dat Nordic Walking en een optreden van Jan Smit.

De MES bestaat zondag 2 juli precies tien jaar en dat moet gevierd.,,We wilden graag iets bijzonders doen", legt voorzitter Dirk Boes uit.,,Een optreden van Jan Smit leek ons gezellig, leuk voor alle doelgroepen. Op zondag hebben we tenslotte ook vaak een wat ouder publick in de tent." Dat de Marker bevolking een optreden van de Volendammer wel zag zitten, bleek uit de run op de kaarten. Binnen driekwartier was de tent uitverkocht. Boes:,,Dat hadden we echt niet verwacht." Maar de havenfeesten, van donderdag tot en met zondag, staan niet het hele weekeinde in het teken van dit optreden. De vaste onderdelen staan ook nu op de agenda. Boes:,,Er is een groot aantal mensen dat het palingroken op zaterdag geweldig vindt. Dat gaat natuurlijk altijd door. Op andere dagen zie je die mensen helemaal niet in de tent. Het darten is een jaartje weggeweest, maar wegens de vraag hebben we dat ook weer ingedeeld."

Dorps
Een playbackshow voor volwassenen is wegens succes van het vorige jaar opnieuw onderdeel van de havenfeesten 2006. De proefles Nordic Walking, donderdagavond, en de band Trend, op de zaterdagavond, zijn nieuw. ,,Dat hadden mensen ingevuld op een enquête die we vorig jaar lieten rondgaan", vertelt vicevoorzitter Eddy Schipper.,,We willen niet ieder jaar hetzelfde laten terugkomen. We organiseren dit feest voor iedereen. Het moet een dorpsfeest voor jong en oud zijn." Omdat alle activiteiten om en rond de haven plaatsvinden, binnen én buiten, hangt en staat het succes van de feesten met het weer. Boes:,,Vorig jaar was het bijvoorbeeld heel warm tijdens de kindershow. Dan kun je de tent wel opengooien, maar de kinderen gaan liever zwemmen. Veel sportactiviteiten vinden buiten plaats. De sporters vinden het niet zo erg als het een beetje regent. Maar als niemand vanwege het weer komt kijken, is dat niet leuk." Toch denken Boes en Schipper dat de havenfeesten weer een succes worden.,,Omdat de MES tien jaar bestaat, maken we er iets bijzonders van. We hopen dan ook dat de tent vooral zondag vol is. We geven ook nog iets leuks weg aan de Markers, een praktische verrassing waar iedereen iets mee kan."

JB Cookies