Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - RKAV Volendam 2

Kort wedstrijd verslag
Marken startte prima in deze avond oefenwedstrijd thuis tegen RKAV Volendam 2 waarvan vorig jaar met 2-7 nog van was verloren.

Het veldspel zag er goed uit en er werd goed gecombineerd zonder steeds voor de lange bal te kiezen. In de 15de minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een schot vanaf de rechterkant werd door Luke de Waart diagonaal in de verre hoek geschoten. Direct daarna een aantal zeer dreigende momenten voor de goal door de gasten eerst een kopbal net over, een schot van zeer dichtbij uitstekend gestopt door keeper Waterberg en nog een snoeihard schot die ook uitstekend werd gestopt door Waterberg. Marken werd in deze fase volledig terug gedrongen op de eigen helft en kwam er vrijwel niet uit. Net binnen het halfuur spelen verdubbelde Marken de voorsprong. Een prima aanval opgezet door Luke de Waart en Joey Tol werd door Job Pereboom, Melvin Uithuisje mistte voor open doel, van dichtbij binnen geschoten 2-0. Hierna was het initiatief weer even aan RKAV maar het was Marken dat in de 39ste minuut op een 3-0 voorsprong kwam. Uit een prima assist van Joey Tol schoot Luke de Waart zijn tweede goal tegen de touwen. Volendam was nog één keer dreigend voor de rust maar kwam niet aan scoren toe. En zo ging de thuisploeg met een verrassende 3-0 voorsprong aan de thee.

Na de rust bleven Tijs Klaver en Luke de Waart achter in de kleedkamer en werden vervangen door Kick Teerhuis en Dominic Zeeman. Ook de gasten hadden wissels ingebracht. Vanaf de aftrap kreeg Volendam al direct een aantal goede mogelijkheden waaronder een bal van de lijn gehaald. Net binnen tien minuten spelen kwamen ze op 3-1 uit een diagonaal schot in de verre hoek. Binnen het uur spelen kwamen binnen de lijnen Ricardo Zeeman voor Timo Zondervan en Stijn Visser voor Job Pereboom. Halverwege het tweede bedrijf werd de 3-2 uit een penalty binnen geschoten. Net hiervoor waren Mats Teerhuis, Jamey Lappere en Joran Gerritsen binnen de lijnen gekomen voor Viggo Teerhuis, Kelvin Molenaar en Joey Tol. Mede door de vele wissels en een sterker wordend Volendam werd het veldspel minder en raakte Marken de grip op de wedstrijd kwijt. In de 77ste minuut werd de gelijkmaker uit een corner binnen gekopt 3-3. In de 83ste minuut kwamen de gasten uit weer een penalty op 3-4 voorsprong. Het slotakkoord was voor Marken met een afstandsschot van Melvin Uithuisje die maar net naast ging.

Al met een prima oefenwedstrijd waarin vooral de eerste helft prima werd gespeeld en een wat minder tweede helft mede omdat Volendam sterker was geworden.

Zaterdag 31 augustus eerste bekerwedstrijd uit tegen T.O.G. aanvang 14.30 uur.

Dinsdag 3 september speelt SV Marken nog een oefenwedstrijd uit tegen SDOB aanvang 20.00 uur