Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - TOS-Actief (KNVB districtsbeker)

Kort wedstrijd verslag

Na de klinkende overwinning van vorige week zou daar vandaag een goed vervolg aan moeten worden gegeven om mee te blijven doen in het bekertoernooi, al vinden de trainers dat dit oefenwedstrijden zijn. De liefhebbers ervaren dat anders.

Marken startte zeer moeizaam aan deze partij, misschien mede door het toch wel warme weer maar op een uitstekend natuurgrasveld. De eerste goede mogelijkheid was voor de gasten uit Amsterdam met een vrije schietkans bij de tweede paal die rakelings naast ging. Een paar minuten later kwam de eerste corner van Marken direct op de buitenkant van de kruising. Rond het kwartier spelen zocht de thuisploeg meer de diepte en kwam wat beter in het spel. Nadat eerst in de 16de minuut Luke de Waart een vrije kopkans niet tussen de palen kreeg was het twee minuten later wel raak. Een diepe bal werd door Joey Tol met een puntertje binnen gewerkt 1-0. Direct hierna weer even de beurt aan de gasten met een vrije trap zijkant zestienmeter gebied die ver over de goal werd geschoten. Nadat eerst Joey Tol in de 24ste minuut vrij voor de goal naast had geschoten maakte hij even later met een afstandsschot de 2-0 uit een assist van Sebastiaan Peereboom. Vanwege de warmte werd er net binnen het halfuur spelen een drinkpauze ingelast van een paar minuten. Direct na de drinkpauze schoot Joey Tol uit de draai de 3-0 tegen de touwen en was zijn zuivere hattrick compleet. Hier mee leek de wedstrijd gespeeld maar niets bleek later minder waar. Marken kreeg in het laatste kwartier van het eerste bedrijf nog een aantal goede mogelijkheden, waaronder een bal van de lijn, om de score op te voeren maar het was TOS Actief die in de extra tijd de 3-1 maakte. Een diepe bal werd te simpel binnen gewerkt.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf waarna een vrije trap van Luke de Waart was te noteren die ver over de goal ging. Nog binnen het uur spelen bracht trainer Brouwers een driedubbele wissel binnen de lijnen wat naar later bleek iets te opportunistisch was. Gewoon te veel tegelijk en niets ten nadele van de invallers. Tijs Klaver voor Sebastiaan Peereboom, Mats Teerhuis voor Job Pereboom en Liam de Wit voor Joey Tol. De fase hierna gebeurde er vrijwel niets al kreeg TOS-Actief een aantal corners achter elkaar te nemen. Ook de gasten brachten een drie dubbele wissel binnen de lijnen. Het veldspel werd mede daardoor minder en mogelijkheden werden er niet gecreëerd door beide ploegen. Pas rond de 70ste was er wat dreiging van Marken uit een schot binnen de zestien door Liam de Wit. Hierna eerste weer een drinkpauze en kwam Jamey Lapperre binnen de lijnen voor de moegestreden Viggo Teerhuis en ging Luke de Waart op het middenveld achter de spitsen spelen. Hierna leefde de wedstrijd weer een beetje op met mogelijkheden voor de beide ploegen. Eerst een vrije kopkans voor Dominic Zeeman uit een voorzet van Jamey Lapperre en een minuut later schoot Luke de Waart vrij voor de goal over wat normaal gesproken een doelpunt is. Maar het waren de gasten die de wedstrijd volledig kantelde. In de 82ste werd een voorzet vanaf links van dichtbij binnen getikt 3-2 en twee minuten later viel de kopbal net binnen de paal binnen 3-3. Een tegenvaller van jewelste natuurlijk, maar de koppies gingen niet naar beneden. Net in de extra tijd stond Jonathan Waterberg nog even zijn mannetje maar in de 93ste bracht Dominic Zeeman redding en de drie punten. Alleen voor de keeper uit een voorzet Jamey Lapperre schoot hij beheerste alleen voor de keeper de 4-3 tegen de touwen. Ondanks een matige tweede helft met het venijn in de start werd de wedstrijd toch winnend afgesloten.

Zaterdag 21 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO’20 aanvang 14.30 uur.