Karakteristieken & Foto's : TOG - S.V. Marken (KNVB districtsbeker)

Kort wedstrijd verslag
Vandaag stond de eerste officiële (beker) wedstrijd op het programma op Sportpark Middenmeer tegen TOG. De wedstrijd begon iets over half drie en daardoor waren wij net op tijd door de huidige verkeerssituatie rond Amsterdam en het parkeren bij dit complex.

De begin fase ging redelijk gelijk op met de eerste dreiging van de gasten in de 18de minuut met een schot op de buitenkant van de paal. In de 18de minuut kwam Marken op een 0-1 door Dominic Zeeman met een schot van dichtbij. Een paar minuten later waren de gasten dichtbij de gelijkmaker uit een kopbal op de lat. Marken speelde veel op de helft van de tegenstander maar de mogelijkheden waren eigenlijk voor de thuisploeg. In de 32ste minuut maakte Joey Tol zijn debuut goal 0-2. Twee minuten later lag de aansluitingsgoal 1-2 in het net. Te makkelijk ingrijpen van de verdediging van Marken werd simpel afgestraft. Een kleine tien minuten voor de pauze werd de voorsprong weer vergroot, een overtreding op Luke de Waart binnen de zestien werd bestraft met een penalty. Luke de Waart nam zelf dat klusje voor zijn rekening en schoot onhoudbaar de 1-3 tegen de touwen. Eerst was TOG in de 40ste minuut nog dreigend met een afstandsschot maar in de slotminuut viel toch nog de 2-3 te makkelijk binnen.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf met als doel toch zeker hier met een overwinning weg te gaan. Maar binnen drie minuten spelen viel de 3-3 uit een afstandsschot in de uiterste hoek. In de 54ste ging een schot van Joey Tol maar net naast en een minuut later maakte Luke de Waart uit een assist van Viggo Teerhuis de 3-4. Kort daarna was Melvin Uithuisje bijna door de verdediging heen. Rond het kwartier spelen na de rust werd Stijn Visser naar de kant gehaald voor Job Pereboom. TOG was even dreigend met een schot maar net voorlangs. Gevolgd door een prima aanval over meerdere schuiven van Marken maar helaas zonder succes. In de 65ste werd Luke de Waart vrij voor de goal gezet en maakte zijn derde goal 3-5. Direct daarna een dubbele wissel Kelvin Molenaar voor Luke de Waart en Jamey Lappere voor Joey Tol. In de 69ste minuut een schot van de zijkant door TOG, die prima werd gestopt door Jonathan Waterberg. Direct daarna 3-6 door Dominic Zeeman met een lob. De laatste wissel was 20 minuten voor tijd Joran Gerritsen voor Melvin Uithuisje. De 3-7 werd in de 78ste minuut diagonaal ingeschoten uit een aanval met Kelvin Molenaar via Dominic Zeeman en tot slot Jamey Lappere. Een paar minuten voor tijd nog een prima redding van Jonathan Waterberg. Het slotakkoord was in de absolute slotminuut de 3-8 en tevens eindstand, die wederom door Dominic Zeeman, ook zijn derde, in de goal werd gewerkt. Al met al een zeer goed resultaat voor in het vervolg van het bekertoernooi.

Zaterdag 21 september start competitie met en thuiswedstrijd tegen ADO’20 aanvang 14.30 uur