Karakteristieken: S.V. Marken - Terschuurse Boys

Karakteristieken: S.V. Marken - Terschuurse Boys

19103bb.jpg

Kort wedstrijd verslag

Vandaag de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen thuis tegen 3de klasser C Terschuurse Boys uit de plaats Terschuur. Rond half drie werd er afgetrapt op het (gras) B-veld dat er prima bij lag onder leiding van scheidsrechter Jan Peereboom. De selectie is vrijwel in zijn geheel intact gebleven en met drie extra spelers van buiten het dorp aangevuld. Niet alle spelers waren nog aanwezig vanwege de vakantie. Joey Tol mocht als nieuweling in de basis aan dit duel beginnen.

De eerste dreiging was van de gasten met een afstandsschot die uitstekend werd gestopt door Jonathan Waterberg. Verder ging de wedstrijd redelijk gelijk op met weinig mogelijkheden voor de goal. Met name de thuisploeg kwam niet tot uitgespeelde mogelijkheden en/of corners te nemen. Halverwege een korte drinkpauze met name door het benauwde weer. Kort na de drinkpauze in de 28ste minuut kwam Marken op een 1-0 voorsprong. Uit een assist van Sebastiaan Peereboom schoot Dominic Zeeman de bal tegen de touwen. Verder werd er redelijk gevoetbald al koos Marken te vaak en te snel voor de lange bal terwijl opbouwen meer voor de hand lag.

Na de rust bleven Timo Zondervan (Tijs Klaver), Sebastiaan Peereboom (Stefan de Wit), Viggo Teerhuis (Melvin Uithuisje) en Luke de Waart (Kelvin Molenaar) achter in de kleedkamer. Binnen een minuut of vijf schoten de gasten op de kruising. Een minuut of tien later waren zij zeer dreigend om de stand gelijk te trekken. Daarna was het de beurt aan Marken met eerst een diagonaal schot van Joey Tol en een lobje van Melvin Uithuisje die maar net te kort was. In deze fase werden alle overige wisselspelers in gebracht en sommige weer terug binnen de lijnen. Zodat alle spelers de nodige speel- tijd in de benen kregen. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg op 2-0 door een lobje van Job Pereboom uit een assist van Luke de Waart. En dat was tevens de eindstand.

Al met al een niet onaardige en sportieve voetbalwedstrijd al moeten sommige spelers er nog aan wennen dat protesteren of aanmerkingen op de leiding (scheidsrechter), dit is alleen aan de aanvoerder toegestaan, direct een gele kaart tot gevolg heeft. Een prima wijziging van de spelregel trouwens.

Dinsdagavond 27 augustus nog een oefenwedstrijd thuis tegen RKAV Volendam 2 en volgende week zaterdag 31 augustus de eerste bekerwedstrijd uit tegen T.O.G. aanvang 14.30 uur

Eerst volgende wedstrijd:
Dinsdag 27 Augustus, oefenwedstrijd, thuis tegen RKAV Volendam 2, aanvang 20.00 uur

met vriendelijk sportgroet,
Aris Uithuisje sr.

JB Cookies