Marker brug doet even aan Christo denken

Marker brug doet even aan Christo denken

Is Christo op Marken geweest? Je zou het haast denken als je de brug achter Sijtje Boes ziet. En als het 't werk van Christo is, dan heeft hij feilloos aangevoeld met welke kleur je de oranjegezinde Markers een plezier doet.

Maar waarschijnlijk zijn het gewoon de medewerkers van Rijkswaterstaat geweest, die een deel van de brug hebben ingepakt. De werkzaamheden in de omgeving van de haven, waar de vernieuwing van een aantal bruggetjes onderdeel van was, zijn ongeveer halverwege. De bruggen bij Sijtje Boes en Buurt 4 zijn geheel vernieuwd in oorspronkelijke stijl. Ze zijn een behoorlijke tijd afgesloten geweest voor (auto)verkeer. Voet gangers moesten gebruik maken van een noodbrug. Deze week werden de bruggen weer opengesteld. Gisteren werd de noodbrug bij Buurt 4 verwijderd door Rijkswaterstaat, nadat de avond ervoor ongeduldige buurtbewoners al waren begonnen met het weghalen van onderdelen van de noodbrug.

Behalve aan de bruggen zijn ook herstelwerkzaamheden verricht aan de beschoeiing en is het straatwerk helemaal ver nieuwd. Al die onderdelen moeten weer minstens een halve eeuw meegaan. Volgende maand wordt begonnen met werkzaamheden aan onder meer de noordzijde van de haven en de westelijke kade. De constructie daarvan moet vervangen worden. In oktober wordt ook de kadeconstructie van de Postbootkade vervangen. Het scheepvaartverkeer zal van die werkzaamheden hinder ondervinden. Dat kan geen gebruik maken van de kades terwijl waaraan gewerkt wordt.

Naar verwachting gaat de hele onderhoudsklus van Rijkswaterstaat nog een klein half jaar duren. Begin volgend jaar moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

JB Cookies