Nieuwsbrief Eilandraad Marken juli 2024

Nieuwsbrief Eilandraad Marken juli 2024

Beste inwoners van Marken,

De Marker Havenfeesten zijn weer voorbij en wat hebben we er met z’n allen een fantastisch evenement van gemaakt. Vier dagen een perfect georganiseerd feest voor jong en oud zonder enige wanklank.

De Marker Evenementen Stichting (MES) heeft de opbrengsten van een aantal activiteiten geschonken aan de Eilandraad. Wij hebben een bedrag mogen ontvangen uit de taartverkoop en de opbrengst van het eerste pondje geveilde paling met een aanvulling van de MES tot een bedrag van € 1.500,-.
Wij zijn er stil van....
MES ontzettend bedankt, zo kunnen wij blijven strijden voor de belangen en leefbaarheid van Marken.

Dan de enquête voor de keuze van een nieuwe Marker vlag. U kon digitaal stemmen via email maar ook middels de socials, fysiek bij de inleverpunten en zelfs via Marker Nieuws. De Rietlanden school heeft collectief gestemd na een goed overleg met alle leerlingen. Zo is de keuze ook toekomstproof! Maar liefst 465 stemmen zijn uitgebracht en met een grote meerderheid van 245 stemmen is gekozen voor vlag nr. 1 van het enquêteformulier.

Dit is de vlag in de horizontale blauw/gele vlakken met daarin het logo van de voormalige Gemeente Marken ook in de blauw/gele uitvoering.

We hebben ons als doel gesteld het oude, op een reclame van koffie HAG gebaseerde, logo uit het straatbeeld te laten verdwijnen. De Eilandraad gaat nu prijsopgave vragen bij diverse leveranciers. Daarna zult u in de gelegenheid worden gesteld de nieuwe vlag te bestellen in de door u gewenste afmetingen en prijzen. Later meer hierover.

Met betrekking tot de Dijkversterking valt nog te melden dat naar aanleiding van ons inspreken, door de politiek een motie is ingediend om als Gemeente Waterland meer garanties van RWS te vragen waar het de veiligheid van Marken betreft.

Verder blijft de Eilandraad de realisering van de meekoppelkansen van het Dijkversterking project monitoren. Voor specifieke informatie verwijzen wij u naar de berichtgeving op Marker Nieuws https://www.markernieuws.com/2024/18937.htm.

Vacatures:
Voor de zomer 2025 hebben wij nog een 3-tal vacatures in te vullen.
-Voorzitter-Secretaris-Penningmeester

Interesse? Spreek een van de bestuursleden aan of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Stichting Eilandraad Marken heeft een druk en veelbewogen eerste helft van 2024 achter de rug. Wij gaan nu met reces tot september. De tweede helft van dit jaar belooft ook weer garant te staan voor een drukke agenda.

Het bestuur wenst u een aangename zomer en een fijne vakantie!

JB Cookies