Omroep PIM op bezoek bij de Vakantie Bijbel Week

Omroep PIM op bezoek bij de Vakantie Bijbel Week

Vakantie Bijbel Week Marken actief van start met thema ‘’WegWijs’'

Maandag 26 augustus is het in de Patmoskerk aan de Hoogkamplaan op Marken een drukte van belang. Kinderen van 4-12 jaar (de basisschoolleeftijd) zijn in de kerk bezig met allerlei activiteiten die te maken hebben met het thema “WegWijs”.

Gerdien Teerhuis organiseert dit jaarlijkse driedaagse evenement met uiteraard andere vrijwilligers. Het begint met een verhaal uit de bijbel, op maandag ging het over Jona, de wallevis (maar schijnt toch een potvis geweest te zijn, leerden we, in verband met zijn bek) en zijn tocht naar Nineveh. Daar zongen ze ook liedjes bij en het knutselen viel ook mooi in het thema.

De jongste kinderen zetten een bootje in elkaar die ze met stift konden versieren. Zeiltje erop en klaar. Op de vraag waarom nou een bootje, kwam het duidelijke antwoord: “Omdat het moest”. Maar dat moeten valt wel mee, de kinderen zijn lekker bezig en hebben er duidelijk plezier in. En dat is fijn zo’n laatste week van de vakantie.

De oudste kinderen bouwden buiten een hut, waarbij het samenwerken van groot belang is. Ook de oudste 'kinderen’ hadden er veel plezier in.

Voor de tieners is er woensdagavond een barbecue en een speurtocht, dus kijken of ze de weg ook kunnen vinden. Daarna nog lekker een paar dagen helemaal vrij en dan is de zomervakantie toch echt afgelopen.

 

Interviews: Patty de Jong / Camera: Daniëlle de Boer / Montage: Thomas de Groot

JB Cookies