Pieter Schipper winnaar Marker Open Jeu de Boules 2024

Pieter Schipper is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker Open Jeu de Boules 2024. In de finale won hij met 2-0 van Grietje Jacoba Schipper. Pieter Schipper kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren zestien deelnemers, welke verdeeld waren in drie poules van vijf en later werd Bob Greve, arriveerde later wegens verkeersoponthoud, toegevoegd. De beste acht gingen naar de kwartfinale. Vervolgens de halve finale en uiteindelijk de finale.

Halve finale
In de halve finale won Grietje Jacoba Schipper van Muus Schipper (13-5) en Pieter Schipper van Bob Greve (15-11).

Finale
De finale won Pieter Schipper met 2-0 (‘best of three’, 14-12 en 15-4) van Grietje Jacoba Schipper. Een mooie finale tussen twee deelnemers die zeker aan elkaar gewaagd waren. Bepaalde situaties moesten worden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken.

Het was zondag uitstekend 'Jeu de Boules weer', zodat de wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking werd de grote wisselbeker door organisator Jan Commandeur uitgereikt aan winnaar Pieter Schipper. Deze middag was er geen deelnemer die met 13-0 verloor ofwel ‘de Fanny hoefde deze middag niet te worden gekust’.

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het twintigste jaar georganiseerd en alle deelnemers konden wederom terug kijken op een mooie middag.