Presentatie 'Sportief ambitieplan Sportvereniging Marken'

Presentatie 'Sportief ambitieplan Sportvereniging Marken'

Donderdag 29 augustus 2024 is het sportieve ambitieplan van Sportvereniging Marken gepresenteerd. Aan de wieg van dit ambitieplan staan Nico Kes en Kees Teerhuis. Met de nakende tweede degradatie in het verschiet hebben zij eind seizoen 2023-2024 de handschoen opgepakt om de neerwaartse lijn, die het eerste elftal van S.V. Marken had ingezet, te stoppen en te keren naar een opwaartse lijn.

Dit is in eerste instantie gebeurd door spelers van binnen én buiten Marken te benaderen om (weer) voor S.V. Marken te komen spelen en hiermee een kwalitatieve impuls aan het eerste elftal te geven. Met deze ‘boost’ hoopt S.V. Marken aan het eind van dit seizoen promotie naar de derde klasse te kunnen vieren. Het uiteindelijke doel voor wat S.V. Marken 1 betreft is om dit team binnen afzienbare tijd een stabiele tweedeklasser te laten worden.

Maar het ambitieplan reikt verder dan dit alleen. Zo zullen trainingen en wedstrijden professioneler worden geanalyseerd, is er een samenwerking met de jeugdopleiding van FC Volendam opgezet en is de technische commissie nieuw leven ingeblazen, met vers bloed. Dit alles met het grote doel om het (jeugd)voetbal bij S.V. Marken te verbeteren en te voetballen op een manier waar S.V. Marken voor staat. Dit om zodoende een continue stroom talenten klaar te stomen voor het eerste elftal. Dit allemaal voor zowel het heren- als damesvoetbal.

Niet vergeten moet worden dat S.V. Marken vooral een club voor recreatief voetbal is waar iedereen – binnen de normen en waarden – welkom is. S.V. Marken is altijd al een club geweest waar iedereen met plezier, in een veilige omgeving, kan voetballen en dat zal uiteraard niet veranderen.

Hoe het ambitieplan ten uitvoer moet komen werd donderdag 29 augustus jongstleden gepresenteerd. Na een introductie door voorzitter Jan Peereboom presenteerde Nico Kes het ambitieplan aan de goedgevulde kantine met geïnteresseerden. Het grote applaus na afloop sprak boekdelen over hoe het plan werd ontvangen.

De komende tijd zal het ambitieplan ten uitvoer worden gebracht door de Technische Commissie die steeds meer vorm krijgt. Laten we S.V. Marken weer terugbrengen naar waar het hoort!

19150b.jpg

JB Cookies