...Samen!

...Samen!

Nicolette Schouten (29) heeft samen met haar man Frank (29) hun huis verbouwd in drie maanden tijd.

Nicolette: "Eigenlijk heeft Frank veel meer gedaan dan ik. Hij is echt heel nauwkeurig en doet het liefst alles zelf. Als ik lets heb gedaan en het is niet naar zijn zin, wordt hij chagrijnig en dat heeft natuurlijk zijn weerslag op mij. Achteraf realiseren we ons wel hoe zwaar zo'n verbouwing is en wat een druk het op je relatie legt. Als ik de foto's bekijk, zie ik echt twee zombies. In 2001 hebben we ons huis gekocht. We wilden graag in een oud, karakteristiek pandje wonen en dat is gelukt. We moesten daardoor dus wel flink verbouwen. Drie maanden hadden we onszelf gegeven om alles te doen. Gelukkig kregen we veel hulp van onze ouders. En al die tijd hebben we bij Franks moeder in huis gewoond.

Tijdens het verbouwen zijn er best wel wat woorden gevallen. Omdat we allebei overdag gewoon werkten en 's avonds en in het weekend gingen klussen, waren we al snel erg moe. We moesten ons huurhuis uit en daar liepen we ook nog eens tegen de nodige problemer aan. Zo moest ik daar de vloerbedekking var de trap schrapen. Het zat muurvast. Geloof me, daar zit je echt niet op te wachten als je ook nog met een verbouwing bezig bent!
In het nieuwe huis moest er veel gesloopt worden. Op een gegeven moment stonden er alleen nog vier muren. Toen zijn er wel wat
momenten geweest dat ik het echt niet meer zag zitten.

Zodra alles eenmaal stond, moesten er honderder gaatjes geplamuurd worden. Frank wilde dat natuurlijk allemaal zelf deen, ik begon aan het plafond in de slaapkamer. Uiteindelijk bleek dat ik het plamuur er veel te dik had opgesmeerd. En het ging er niet meer af, zelfs niet met een schuurmachine. Frank ging compleet uit zijn dak. Natuurlijk werd ik daar op mijn beurt ook niet vrolijker van. Het gereedschap vloog door de lucht. We hebben ons er nu maar noodgedwongen bij neergelegd dat er wat bulten op het slaapkamerplafond zitten.
Zelf kon ik Frank af en toe ook wel wat doen. Zo vond hij het nodig een gat van anderhalve meter te graven In de tuin voor de riolering. Mijn tuin, waar ik me al helemaal op had gestort, was volledig geruïneerd! Kijk, daar werd ik niet bij van.

Wat ook niet zo leuk was, was toen Frank in de keuken een tang op het nieuwe laminaat liet vallen. We hadden het helemaal gehad en Frank is woedend het huis uit gestampt. Hij kwam gelukkig een kwartiertje later wel weer terug, Maar er zit dus nog steeds een deuk in de vloer. Van de verbouwing hebben we in ieder geval geleerd dat als iets niet kan zoals het moet, het maar moet zoals het kan. Achteraf zijn we gelukkig wel heel tevreden over het resultaat!"

JB Cookies